Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η επίσκεψη του Αγίου Πνεύματος στον Άγιο Columba


Η επίσκεψη του Αγίου Πνεύματος στον Άγιο Columba

[St+Columba+of+Iona+(Dutch).jpg]

Όταν ο άγιος ζούσε στο νησί Hinba (Eilean-na-Naoimh), η Χάρη του Αγίου Πνεύματος τον επισκέφτηκε με αφθονία και έμεινε μαζί του με έναν υπέροχο τρόπο, ώστε για τρεις ολόκληρες ημέρες και νύχτες, χωρίς να φάει ή να πιει κάτι δεν άφηνε κανέναν να τον πλησιάσει και παρέμεινε κλεισμένος σε ένα σπίτι το οποίο ήταν γεμάτο από ουράνιο φως.    

 Έξω από αυτό το σπίτι, μέσα από τις χαραμάδες της πόρτας και την κλειδαρότρυπα ακτίνες  αξεπέραστης λαμπρότητας ήταν ορατές την διάρκεια της νύχτας. Τον άκουγαν να τραγουδάει πνευματικά τραγούδια, τα οποία δεν είχαν ακουστεί ποτέ ξανά πριν.

Του φανερώθηκαν πλήρως, όπως πληροφόρησε μερικούς έπειτα, πολλά μυστικά τα οποία ήταν κρυμμένα από τον άνθρωπο από την αρχή του κόσμου. Συγκεκριμένα δυσνόητα μέρη της Αγίας Γραφής του έγιναν απολύτως κατανοητά και ποιο καθαρά από το φως στα μάτια της αγνής καρδιάς του.

Θρήνησε για το ότι ο αγαπημένος υποτακτικός του, ο Baithen, δεν ήταν μαζί του γιατί εάν είχε την ευκαιρία να ήταν δίπλα του κατά την διάρκεια των τριών αυτών ημερών, θα μπορούσε να του εξηγήσει μυστικά που είχαν να κάνουν με τους αρχαίους και τους μελλοντικούς χρόνους άγνωστα στην υπόλοιπη ανθρωπότητα και να του ερμηνεύσει μερικά μέρη της Αγίας Γραφής.    

Όμως, εκείνον τον καιρό ο Baithen παρέμενε εγκλωβισμένος από αντίθετους ανέμους στο νησί  Egean και δεν είχε την δυνατότητα να είναι παρόν αυτά τα τρία μερόνυχτα που συνέβησαν αυτά.

Αγγλικό κείμενο http://www.fordham.edu/halsall/basis/columba-e.asp

Μετάφραση orthodoxy-rainbow

σχετικά με τον άγιο εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: