Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Το πραγματικό «μήνυμα» του Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών στον Έλληνα Πρωθυπουργό

kirilos-tsipras

Η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Α.Τσίπρα με τον   Πατριάρχη πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τους παρευρισκόμενους και  το σύνολο των ΜΜΕ , αλλά συνολικά και για τους δύο λαούς. Το κύριο «μήνυμα» του Ρώσου  Πατριάρχη, που κανένα κανάλι δεν έβγαλε στην επιφάνεια άγνωστο το γιατί, ήταν απλά ότι χωρίς « θεό» κανένα έθνος δεν προχωρά «μπροστά».Μπορείτε να δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου από το τηλεοπτικού σταθμού Russia Today.



Ο Ρώσος Πατριάρχης κ.κ.Κύριλλος απευθυνόμενος στο Έλληνα Πρωθυπουργό( Βίντεο από 21.21 λεπτό και μετά)  « αφού του έκανε μια μικρή αναδρομή για την πορεία της ρωσικής εκκλησίας δια μέσου των τελευταίων 100 χρόνων, τονίζοντας ότι η ρωσική εκκλησία συνεργάστηκε με όλες τις «πολιτικές καταστάσεις» εκτός από τους ακραίους «Ριζοσπάστες»( εννοεί την περίοδο της Οκτωβριανής επανάστασης κατά κύριο λόγο , αλλά και μετέπειτα), επέζησε και «στέκεται» σήμερα ως ακοίμητος φρουρός των ανθρώπινων αξιών στην αχανή ρωσική επικράτεια. Έτσι είναι , οι κυβερνήσεις και στην χώρα μας έρχονται και παρέρχονται, αλλά η ελληνική Εκκλησία στέκεται εκεί, ως ακοίμητος φρουρός  της χριστιανοσύνης και του ελληνισμού δια μέσου των αιώνων, με «αρχηγό» το Άγιο Όρος.

Το πιο σημαντικό όμως που δήλωσε ο Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών, έχοντας ως δεδομένο τις αριστερές πεποιθήσεις  του Α.Τσίπρα  είναι το παράδειγμα της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία προσπαθώντας να επιτύχει κοινωνική δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς , ( Οικονομία, πολιτικής, αθλητισμού , Παιδείας, κοινωνικής δικαιοσύνης) ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ( !!!!) διότι δεν έλαβε υπόψη της την Ορθόδοξη και ηθική διάσταση του ανθρώπου. Η εκκλησία δηλαδή,σύμφωνα με τον Ρώσο προκαθήμενο εκτελεί έναν πολυδιάστατο, σημαντικό και κυρίως πανανθρώπινο ρόλο, που καμία πολιτική εξουσία με οποιοδήποτε «πολύπλοκο» σύστημα δεν μπορεί να το πετύχει ΠΟΤΕ.

«Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι μια ηθική ιδέα δεν είναι κάτι «άλλο» και δεν επιτυγχάνεται μόνο με πολιτικά μέσα, αλλά και με την συμβολή της εκκλησίας, λόγω του έντονου θρησκευτικού αισθήματος του λαού που στην προκειμένη περίπτωση αφορά τον ρωσικό  λαό» , τόνισε ο Ρώσος πατριάρχης.

Σύμφωνα με την ιστορία της εκκλησίας στην Ρωσία την περίοδο της  απόλυτης «δικτατορίας του προλεταριάτου», σύμφωνα με αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία , «οι πολιτικοί Κομισάριοι αντικατέστησαν τους Ιερείς τους οποίους το κόμμα τους «κυνήγησε» μέχρι θανάτου, έκλεισαν μοναστήρια , εκτέλεσαν μοναχούς, έδιωξαν ιερείς και πιστούς, κατέστρεψαν ναούς και άλλα τα οποία ούτε γράφονται ούτε περιγράφονται με απλά λόγια από το 1917 έως το 1990.

Στο (26.51 λεπτό του βίντεο), ο Ρώσος Πατριάρχης μιλά για το επικείμενο ταξίδι πριν από πολλά χρόνια ενός Σοβιετικού Υπουργού εξωτερικών και την στιχομυθία που είχε μαζί του, ως Μητροπολίτης πιθανόν Μόσχας .  Του τόνισε λοιπόν ότι πάει ταξίδι στα « πνευματικά αδέρφια μας», για να εισπράξει την απόλυτη έκπληξη και απορία του Σοβιετικού αξιωματούχου που ρώτησε «ποια αδέρφια μας». Σε απάντηση ο κκ.Κύριλος του εξήγησε ότι «οι Έλληνες έχουν και αυτοί εκκλησίες και εικόνες με Αγίους  όπως στην Ρωσία , καθώς έχουν το ίδιο δόγμα, για αυτό και θεωρούνται ως πνευματικά αδέρφια μας. Αυτό άλλαξε προφανώς την οπτική γωνία που είχε ο Σοβιετικός αξιωματούχος για την χώρα μας».

«Ο ρωσικός λαός και η Εκκλησία του συμπάσχουν με τους πνευματικούς αδελφούς τους, τους Έλληνες και εύχονται στην κυβέρνηση επιτυχία στην αποστολή της για μια κοινωνικά προσανατολισμένη οικονομία και κοινωνία», δήλωσε ο Πατριάρχης πασών των Ρωσιών Κύριλλος υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία συνάντηση του πυκνού προγράμματος της τριήμερης επίσκεψής του στη Μόσχα.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η συνάντηση του Ρώσου Πατριάρχη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό δεν είχε απλά έναν εθιμοτυπικό χαρακτήρα όπως πιθανόν να είχαν άλλες συναντήσεις , αλλά ήταν μια συνάντηση πολυδιάστατη που σκοπό είχε να ΤΟΝΙΣΕΙ το ενδιαφέρον της ρωσικής εκκλησίας για τον «χειμαζόμενο»  ελληνικό λαό.

Επίσης είχε σκοπό την υπογράμμιση των ιστορικών, πνευματικών και κυρίως θρησκευτικών δεσμών μεταξύ του ρωσικού λαού και του ελληνικού, άλλωστε χιλιάδες Έλληνες ζουν σήμερα στην Ρωσική επικράτεια, αλλά την μεταφορά του μηνύματος ότι η ρωσική εκκλησία θα «σταθεί» στην Πατρίδα μας ως αντιστάθμισμα των ανήκουστων πιέσεων της «άθεης» ΕΕ.

Είτε το θέλουν είτε όχι οι Ευρωπαίοι και η ΕΕ, οι Έλληνες, οι Σέρβοι , οι Ρώσοι έχουν κοινό  χαρακτηριστικό την ορθοδοξία και το Βυζάντιο, και αυτό πιθανό τους φοβίζει τόσο πολύ ώστε τις τελευταίες ημέρες να «λυσσάξουν» τα ΜΜΕ της δύσης, για την συνάντηση και το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού  στη Μόσχα . Δεν γνωρίζουμε τα ακριβώς τους φόβισε ποιο πολύ η πιθανότητα οικονομικής βοήθειας από την Ρωσία ή υπογράμμιση των ιστορικών δεσμών με την Μόσχα που ανάγονται από την βασιλεία του Αυτοκράτορα Τσιμισκή το 911 μ.χ.

Ένα Βυζάντιο που μέσα στον κυκεώνα των αγώνων κατά των βαρβάρων εκτέλεσε πιθανόν ένα «μυστικό σχέδιο» με προοπτική το πολύ μακρινό μέλλον,  κάνοντας «χριστιανούς» του άγριους τότε Ρώς του βορρά και του Σλάβους του Δούναβη.



Διότι σήμερα, πιο πολύ και από εκείνη την άγρια εποχή του πρώιμου Μεσαίωνα,είναι επιτακτική ανάγκη η επανένωση των ορθόδοξων λαών απέναντι στα «στίφη» των βαρβάρων από την δύση( ΕΕ-ΗΠΑ) , την Ανατολή( Τζιχαντιστές), οι οποίοι απειλούν τις πανανθρώπινες αξίες  πιο πολύ από ποτέ………. Ένας από τους κορυφαίους ειδικούς του ινστιτούτου αυτού RISS, είναι ο διδάκτωρ της Ιστορίας Εντουάρντ  ποπόφ, ο οποίος πρότεινε  τον Οκτώβριο  του 2014 ένα στρατηγικό σχέδιο, το οποίο πλέον δεν μπορεί να είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα. Το σχέδιο αυτό αφορά την  ενσωμάτωση των λαών του Ορθόδοξου (μετα-Βυζαντινού) πολιτιστικού χώρου γύρω από την Ρωσία.

Άλλωστε για μας τους Έλληνες ο μαρμαρωμένος βασιλιάς ζει και βασιλεύει κάπου σε κάποια σπηλιά , και είναι ένας ορθόδοξος χριστιανός Δεσπότης  , δίκαιος, στρατηλάτης, αναμένοντας πάντα το σύνθημα …….    

Βίντεο


http://www.pentapostagma.gr/2015/04/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7.html#.VSkEk9yUfh4

Δεν υπάρχουν σχόλια: