Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ο άγιος Columban (Κολουμπάνος) για την ανθρώπινη ζωή.



Ω ανθρώπινη ζωή,  ασθενική και θνητή, πόσους έχεις εξαπατήσει και πόσους έχεις τυφλώσει!

Ενώ πετάς, δεν είσαι τίποτα, ενώ είσαι ορατή, είσαι μία σκιά, όταν υψώνεσαι δεν είσαι τίποτα περισσότερο από καπνός. Καθημερινά πετάς και καθημερινά επιστρέφεις, πετάς για να επιστρέψεις και επιστρέφεις για να πετάξεις, με άνιση έκβαση,  ίδια όπως ήσουν, άνιση στην απόλαυση, ίδια στο ότι περνάς και φεύγεις, γλυκιά για τους ανόητους, πικρή για τους σοφούς. Εκείνοι που σε αγαπάνε δεν σε γνωρίζουν και εκείνοι που  σε περιφρονούν έχουν καταλάβει τι πραγματικά είσαι. Καταλαβαίνουν πως δεν είσαι αληθινή αλλά ψεύτικη. Παρουσιάζεσαι σαν αληθινή,  αλλά είσαι ψεύτικα.  

Τι είσαι λοιπόν ανθρώπινη ζωή;


Είσαι η οδός των θνητών, όχι η ζωή τους, ξεκινάς με την αμαρτία και διαρκείς μέχρι τον θάνατο. Θα ήσουν αληθινή, εάν δεν είχες κοπεί από την αμαρτία της πρώτης παράβασης του ανθρώπου. Έπειτα έγινες θνητή και έχεις οδηγήσει όλους τους ταξιδιώτες σου στον θάνατο.

Έτσι λοιπόν είσαι η οδός προς τη ζωή, όχι η ζωή. Γιατί είσαι ένας πραγματικός δρόμος, όμως όχι ανοιχτός, μακρύς για μερικούς, σύντομος για άλλους, πλατύς για μερικούς, στενός για άλλους, χαρούμενος για μερικούς, λυπητερός για άλλους,  για όλους το ίδιο βιαστικός και αμετάκλητος. Είσαι ένας δρόμος, ένας δρόμος, αλλά δεν αποκαλύπτεσαι σε όλους. Γιατί πολλοί σε βλέπουν και λίγοι σε κατανοούν σαν έναν δρόμο. Γιατί είσαι τόσο πανούργα  και τόσο φαιδρή που λίγοι μπορούν να σε δουν σαν έναν δρόμο. Έτσι θα πρέπει να σε αμφισβητήσουν και όχι να σε πιστέψουν ή να σε δικαιολογήσουν, να σε διασχίσουν και όχι να κολλήσουν σε εσένα, άθλια ανθρώπινη ζωή. Γιατί κανένας δεν κάνει την κατοικία του πάνω σε έναν δρόμο αλλά τον διασχίζει και έτσι όσοι περπατούν επάνω στο δρόμο το κάνουν με σκοπό να φτάσουν και να κατοικήσουν στην πατρίδα τους.        

Αγγλικό κείμενο
http://www.ucc.ie/celt/published/T201053/index.html

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow



Δεν υπάρχουν σχόλια: