Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ο άγιος Kevin (Coemgen στα Κελτικά) και το έγκλημα του εργάτη.

Ο άγιος Kevin (Coemgen στα Κελτικά) και το έγκλημα του εργάτη.



Μία ημέρα όταν ο Coemgen ο ασκητικός βρισκόταν κοντά στην εκκλησία του, είδε να έρχεται προς το μέρος του πάνω στον λόφο ένας φτωχός και εξαθλιωμένος εργάτης, τα άκρα του έτρεμαν από τον τρόμο ενός φοβερού εγκλήματος που είχε πράξει.

Και όταν ο Coemgen το είδε αυτό, του είπε καθώς προχωρούσαν πάνω στον λόφο πως δεν απορούσε που τον έβλεπε σε αυτή την κακή εμφάνιση εξαιτίας του φόνου τον οποίο είχε πράξει σκοτώνοντας τον συνάδελφο του: «Ελεεινέ άνθρωπε,» είπε ο  Coemgen, «οδήγησε με στον τόπο όπου άφησες το σώμα του συναδέλφου σου.»

Όταν το άκουσε αυτό ο εργάτης άρχισε να ψάχνει προκειμένου να θυμηθεί που είχε αφήσει το σώμα και ο άγιος Coemgen έκανε μαζί του το ίδιο ώσπου βρήκαν το σώμα. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή λύκοι βρίσκονταν στην απέναντι πλευρά έτοιμοι να καταβροχθίσουν το σώμα, όμως όταν είδαν τον Coemgen υποχώρησαν, και ο  Coemgen πλησίασε και στάθηκε επάνω από το σώμα και προσευχήθηκε εγκάρδια στο Θεό για να αναστήσει τον νεκρό. Αμέσως η ψυχή επέστρεψε στο σώμα και ο άντρας αναστήθηκε και οι πληγές του θεραπεύτηκαν.  Όταν ο εργάτης ο οποίος είχε διαπράξει τον φόνο είδε αυτό το μεγάλο θαύμα, ένιωσε τύψεις για το έγκλημα το οποίο είχε διαπράξει, και ακολούθησε τον Coemgen και τέθηκε υπό την προστασία του.

Ο Coemgen τον δέχτηκε και πήρε αυτόν και τον εργάτη που είχε επαναφέρει στη ζωή μαζί του στην εκκλησία του (όπου παρέμειναν) καθοδηγώντας την ζωή τους με αυστηρότητα και αφοσίωση. Και μετά από ένα διάστημα ο   Coemgen τους έκανε μοναχούς, ώστε να αφιερώσουν το υπόλοιπο της ζωής τους υπό τον μοναστικό κανόνα έως τον θάνατο τους, ώστε να δοξαστεί το όνομα του Θεού.




Αγγλικό κείμενο  http://www.ucc.ie/celt/online/T201000F/text009.html

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow    

Δεν υπάρχουν σχόλια: