Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

π. ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΕΜΙΝΓΚΣ "ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΠΗΓΕΣ". Παρουσίαση βιβλίου.

π. ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΕΜΙΝΓΚΣ
"ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΠΗΓΕΣ"
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΝΗΨΗΣ



Ο άγιος Ησύχιος διακρίνει τέσσερα είδη νήψεως. Το πρώτο είναι να έχουμε επίγνωση των νοητικών εικόνων τις οποίες οι δαίμονες χρησιμοποιούν για να κατασκευάσουν αμαρτωλούς λογισμούς και να οδηγήσουν το πνεύμα μας σε πειρασμό. Το δεύτερο είδος της νήψης συνίσταται στο να
απελευθερώσουμε την καρδιά μας από όλες τις σκέψεις και να παραμείνουμε ακίνητοι σε σιωπή και προσευχή. Το τρίτο είδος είναι να επικαλούμαστε το όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού για τη βοήθειά Του. Το τέταρτο είναι να έχουμε συνείδηση της θνητότητάς μας. «Αυτά τα είδη της νήψης, παιδί μου, φρουρούν τη θύρα της καρδιάς μας και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε καμιά αμαρτωλή σκέψη»...
Το κελλί είναι ο χώρος στον οποίο ο μοναχός απογυμνώνει την ψυχή του ενώπιον του Θεού. Ομοίως το κελλί είναι η καρδιά μας που επικοινωνεί με το Άγιο Πνεύμα, γιατί η Βασιλεία του Θεού εντός ημών εστί.

Αν ακούσουμε προσεκτικά κι αν κοιτάξουμε επισταμένως, αντηχεί ακόμα και σήμερα, στις δικές μας πόλεις, η ηχώ του ασκητικού πνεύματος των πατέρων της ερήμου, η θέρμη της πίστης και η ησυχία τους.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Ο π. Τζόναθαν Χέμινγκς γεννήθηκε στο Wolverhampton της Μεγάλης Βρετανίας. Αποφοίτησε από το τμήμα Βιβλικών Σπουδών του Παν/μίου του Σέφιλντ (1974) και σπούδασε Θεολογία και Ποιμαντική στα Παν/μια της Κάμπρια, της Ουαλίας και της Οξφόρδης.
Εργάστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Μεγάλης Βρετανίας, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2011.
Υπήρξε Αγγλικανός ιερέας για δώδεκα χρόνια, πριν τη μεταστροφή του στην Ορθοδοξία. Χειροτονήθηκε ορθόδοξος ιερέας το 1995 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης κ. Γαβριήλ (Πατριαρχείο Αντιοχείας) και σήμερα διακονεί ως εφημέριος της Ενορίας Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στο Λάνκαστερ, καθώς και ως ορθόδοξος εφημέριος του Παν/μίου του Λάνκαστερ.
Συνέγραψε τον Βίο της Αγίας Λιόμπα της Γουάιμπορν (π. 782 μ.Χ.), μιας ορθόδοξης αγίας της προ του σχίσματος εποχής, κι έχει μεταφράσει στα Αγγλικά τον Βίο του Αγίου Ιωακείμ της Ιθάκης (1868†).

https://www.facebook.com/enploeditions.gr/photos/a.321370971246631.83718.321348704582191/1015404168509971/?type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: