Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Χαλογουίν : Μια παρωδία του κακού που θέλουν να επιβάλουν ‘‘κάποιοι‘‘ παντού στον κόσμο

A giant spider monkey skeleton puppet, foreground, controlled by handlers, makes its way up Sixth Avenue during the Village Halloween Parade Thursday Oct. 31, 2013 in New York.  (AP Photo/Tina Fineberg)

‘‘Το Φλερτ με το κακό  αναπόφευκτα αντανακλάται στην ζωή του ανθρώπου, και η ξενόφερτη γιορτή του Χαλογουίν εδώ και πολύ καιρό έχει μετατραπεί σε ένα  καθαρά κοσμικό φεστιβάλ του ‘‘κακού‘‘, το οποίο εμπεριέχει την σκληρότητα, την βία και την σεξουαλική ασυδοσία», προειδοποίησε ο κλήρος όλων των παραδοσιακών θρησκειών της Ρωσίας, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου προς την 1η Νοεμβρίου πολλοί άνθρωποι στην Ρωσία, καθώς και σε όλο τον κόσμο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά γιόρτασαν το Καρναβάλι του Χαλογουίν,  μια ειδωλολατρική  καθαρά εορτή, το νόημα της οποίας σήμερα λίγοι άνθρωποι κατανούν πραγματικά .

amerikanci_potratyat_2-5_mlrd_na_kostyumi_dlya_hellouina

‘‘Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με αηδιαστικές μάσκες και συμπεριφορές, οι οποίες  έρχονται σε αντίθεση με τις πνευματικές και πολιτιστικές παραδόσεις των λαών της Ρωσίας» … Η στρέβλωση του ανθρώπινου προσώπου με μάσκες που απεικονίζουν κτηνώδη και δαιμονικά όντα, δεν μπορεί παρά  να επιβάλουν το σημάδι  τους στην συναισθηματική κατάσταση του ατόμου, ενώ  μπορεί να αγγίξουν και την ψυχή του» … Οι μουσουλμάνοι έχουν  εξαιρετικά αρνητική στάση σε αυτή την εκδήλωση. Η ξενόφερτη εορτή του Χαλογουίν έχει  σημάδια εμφανώς  δαιμονικά, οπότε γι “αυτό πρέπει να λάβουμε τα μέτρα όσο αφορά την νεολαία‘‘, αναφέρει θρησκευτικός αξιωματούχος σύμφωνα με το άρθρο.

Με σπάνια ομοφωνία, θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες καταγγέλλουν  αυτό το «εμπορικό σχέδιο» που έχει ως στόχο την  «πολιτιστική αποικιοποίηση», των ανθρώπων σε όλον το κόσμο. Οι εκπαιδευτικοί και οι ψυχολόγοι ανησυχούν για το μυαλό του ανώριμου παιδιού, για τα οποίο όλες αυτές οι μάσκες αποτελούν ένα επικίνδυνο «παιχνίδι με τις εικόνες του κακού».Στην Ρωσία νέοι Ορθόδοξοι ακτιβιστές με  αφίσες περπατούν στους δρόμους και εξηγούν  στους περαστικούς, γιατί δεν πρέπει να εορτάσουν  ούτε και να προωθήσουν το επικίνδυνο έθιμο του Χαλογουίν, το οποίο λανσάρεται με μεγάλη επιδεξιότητα σε όλον τον κόσμο.

Εν τω μεταξύ, οι οπαδοί αυτής της εορτής  ντύνονται για να τρομάξουν  τον ‘‘άλλο» με όλα τα διαθέσιμα μέσα, συναγωνιζόμενοι σε κοστούμια και μάσκες που εμπεριέχουν δαιμονικός φιγούρες. Οι άνθρωποι διασκεδάζουν  απερίσκεπτα, χωρίς να σκέφτονται  πράγματι  τι ακριβώς εορτάζουν.

Πιστεύεται ότι το Χαλογουίν  (All Hallows  – το βράδυ πριν από την Ημέρα των Αγίων Πάντων) την οποία  η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία εορτάζει 1 Νοεμβρίου) , και έχει τις ρίζες της στον πολιτισμό των Κελτών. Η γιορτή αυτή είναι αντιγραφή της εορτής του Samhain,  που γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου, και   σηματοδοτούσε τον ερχομό του χειμώνα .

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η αντίληψη της είναι ότι είναι μια σκοτεινή και  παγανιστική γιορτή που σχετίζεται  με την λατρεία των νεκρών. Η εορτή αυτή μέσω των Βρετανών αποίκων καθιερώθηκε στην Αμερική και εορτάζεται κάθε χρόνο.

Επισημαίνεται σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, ότι και στην πατρίδα μας υπάρχουν Έλληνες πολίτες που εορτάζουν αυτήν ξενόφερτη εορτή. Θεωρούμε ότι στα πλαίσια της οικονομικής ένωση ΕΕ και ΗΠΑ ,  υπάρχουν ‘’παράγοντες‘’  που προωθούν αυτήν την γιορτή και στην χώρα μας. Δεν έχουμε καμία δουλειά με μία εορτή που εορτάζουν οι Αμερικανοί για τους πρώτους αποίκους ,  στην χριστιανική πατρίδα μας.

http://www.pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: