Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ο σκούφος του αγίου Moling

Ο σκούφος του αγίου Moling





Κάποτε ενώ ο Moling βρισκόταν στην περιοχή Taiden (Ιρλανδία), είδε τον Mael-doburchon τον γιο του Cellach να έρχεται προς το μέρος του,  ψάχνοντας τα άλογα του. Το πανδοχείο που βρισκόταν στην περιοχή ανήκε στον Mael-doburchon.
Ήταν πολύ ευγενικός προς τον Moling γιατί ο Moling ήταν ο πνευματικός του πατέρας. Χαιρέτησε τον Moling. «Είμαστε στη διάρκεια μιας αναζήτησης μοναχέ,» είπε ο   Mael-doburchon. «Σε μια αναζήτηση για το Χριστό,» είπε ο Moling. «Άθλια ήταν αυτή η πράξη την οποία έκαναν οι Εβραίοι , το να σταυρώσουν το Χριστό.» «Θα δίναμε όλη τη δύναμη μας για να τον σώσουμε,» είπε ο Mael-doburchon. Έπειτα ο Moling πήγε στη μέση ενός χωραφιού γεμάτο με αγκάθια και έβαλε τον σκούφο του πάνω σε έναν πάσαλο στη μέση αυτού του χωραφιού. «Αν υποθέσουμε πως ο σκούφος είναι ο Χριστός, πως θα τον έσωζες;»
Ο  Mael-doburchon έβγαλε το επανωφόρι του και με τα χέρια του έκανε πέρα τα αγκάθια ώσπου έφτασε τον σκούφο και τελικά αυτός βρέθηκε μέσα στα χέρια του. «Με αυτόν τον τρόπο θα έσωζα τον Χριστό,» είπε ο Mael-doburchon και ποτάμια αίματος έτρεχαν από τα δάχτυλα του.
«Θαυμάσιο είναι αυτό!» είπε ο Moling και συνέχισε λέγοντας «Θα έχεις την αμοιβή σου μαζί με το Χριστό, οι άνθρωποι της κόλασης ποτέ δεν θα χύσουν το αίμα σου και οι δαίμονες δεν θα διεκδικήσουν ποτέ την ψυχή σου.» Τελικά ο  Mael-doburchon βρήκε τα άλογα του και επέτρεψε σπίτι του μαζί με τον σκούφο.

Αγγλικό κείμενο Martyrology of Oengus June 17 page 153
Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow  


Δεν υπάρχουν σχόλια: