Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Η προφητεία του αγίου Columba για τον άγιο Fintan Munnu.

Η προφητεία του αγίου Columba για τον άγιο Fintan Munnu.





Ο Fintan έφτασε στην Iona (για να γίνει μοναχός εκεί) το 597. Όμως αμέσως μετά την άφιξη του έμαθε πως ο μεγάλος άγιος Columba είχε κοιμηθεί λίγο προηγουμένως. Τον Fintan τον υποδέχτηκε στην Iona ο νέος ηγούμενος, ο άγιος  Baithene, ο οποίος του διάβασε φωναχτά την θέληση του αγίου Columba: «Baithene, να θυμάσαι τα λόγια μου. Αμέσως μετά την κοίμηση μου ένας αδελφός με το όνομα Fintan, ο γιος του  Talchan, ο οποίος τώρα ζει με μεγάλη ευλάβεια και έχει μελετήσει καλά την Αγία Γραφή, θα έρθει εδώ από την Ιρλανδία. Θα σου ζητήσει άδεια να μπει στην αδελφότητα μας, όμως αυτό είναι ενάντια στο θέλημα του Θεού.

Γιατί, ο Κύριος αποφάσισε πως δεν θα γίνει ένας απλός μοναχός, αλλά ένας ηγούμενος, ένας πνευματικός πατέρας και δάσκαλος αναρίθμητων μοναχών.  Για αυτόν το λόγο δεν θα του επιτρέψεις να μείνει στα νησιά μας, αλλά θα τον συμβουλέψεις να επιστρέψει στην πατρίδα του την Ιρλανδία με ειρήνη, ώστε να μπορέσει να ιδρύσει εκεί ένα μοναστήρι στο Leinster όχι μακριά από τη θάλασσα και να εργαστεί για την σωτηρία πολλών ψυχών.»

Ακούγοντας αυτά τα λόγια, ο Fintan ένιωσε θαυμασμό για την αγιότητα του σεβάσμιου προφήτη  Columba. Πίστεψε τα λόγια του χωρίς δισταγμό και παρότι θεωρούσε τον εαυτό του ανάξιο έπλευσε αμέσως πίσω στην Ιρλανδία υπακούοντας στην τελευταία επιθυμία του αγίου Columba. Έτσι ο  Fintan επέστρεψε στο σμαραγδένιο νησί και ίδρυσε εκεί το Μοναστήρι του  Taghmon (αρχική ονομασία: Tech Munnu) στην περιοχή του  Leinster στην σημερινή Κομητεία Wexford και έγινε ο πρώτος ηγούμενος του μοναστηριού.      

Αγγλικό κείμενο
http://www.pravoslavie.ru/english/87348.htm

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: