Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Από τα παιδικά χρόνια του αγίου Brendan του Πλοηγού.

Από τα παιδικά χρόνια του αγίου Brendan του Πλοηγού.

 

Αφού η οικογένεια του τον βάπτισε τον κράτησε και τον ανέθρεψε για ένα χρόνο. Στο τέλος του χρόνου ο επίσκοπος Eirc τον πήρε μαζί του και τον πήγε στο μοναστήρι της αγίας Ita* και ο Brendan έμεινε μαζί με την Ita για πέντε χρόνια. Η μοναχή του πρόσφερε πολύ αγάπη καθώς έβλεπε συχνά αγγέλους να τον περιτριγυρίζουν και την χάρη του Αγίου Πνεύματος μέσα του. Ο άγιος Brendan χαιρόταν πολύ όταν έβλεπε την αγία Ita. Μία ημέρα η Ita τον ρώτησε: "Τι σε κάνει τόσο χαρούμενο, καλό μου παιδί;" "Εσύ," είπε ο Brendan, "που μου μιλάς συνέχεια και πολλές άλλες αμέτρητες παρθένες σαν εσένα που με κρατάνε μαζί σου από τα χέρια." Αυτές οι παρθένες ήταν άγγελοι μεταμορφωμένοι.



Αφού πέρασαν πέντε χρόνια, διάβαζε συνέχεια τους ψαλμούς με τον επίσκοπο Eirc και η αγία Ita λυπόταν πολύ που απουσίαζε. Ο επίσκοπος Eirc δεν είχε αγελάδα για άρμεγμα, καθώς συνήθιζε να μην δέχεται ελεημοσύνη από κανέναν παρά μόνο λίγα πράγματα από τους μοναχούς. Μία συγκεκριμένη ημέρα, ο Brendan ζητούσε γάλα από τον Eirc. Ο επίσκοπος Eirc του είπε: "Ο Θεός μπορεί να το φροντίσει αυτό γιε μου." Μετά από αυτό, κάθε ημέρα ερχόταν μία ελαφίνα μαζί με το ελαφάκι της από την περιοχή Sliab Luachra και του έδινε το γάλα της. Αφού του έδινε το γάλα της επέστρεφε πίσω στο βουνό.

Εκείνο το διάστημα έμενε μαζί του η Brig. Ήταν σαν αδερφή του και μεγάλη ήταν η αγάπη του για αυτήν καθώς έβλεπε τους αγγέλους να βρίσκονται γύρω της και ο Eirc έβλεπε το πρόσωπο της να αστράφτει σαν τον καλοκαιρινό ήλιο.

*Η αγία Ita είχε ιδρύσει ένα νηπιαγωγείο για μικρά αγόρια στο μοναστήρι της στο Killeedy της Ιρλανδίας.

Από το βιβλίο του Lismore σελίδα 249.

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow         

Δεν υπάρχουν σχόλια: