Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ο άγιος Πατρίκιος μιλάει για τον πόθο των Ιρλανδών να ακολουθήσουν τον Χριστό.

Ο άγιος Πατρίκιος μιλάει για τον πόθο των Ιρλανδών να ακολουθήσουν τον Χριστό.

07 St Patrick Receives Instructiuon from St Germanos-700px.jpg

Πως συνέβη αυτό το θαύμα στην Ιρλανδία; Προηγουμένως δεν γνώριζαν τίποτα για τον Θεό. Λάτρευαν μόνο τα είδωλα και τις αμαρτωλές πράξεις. Όμως τώρα, έχουν γίνει ο λαός του Κυρίου και ονομάζονται παιδιά του Θεού. Οι γιοι και οι κόρες των βασιλιάδων της Ιρλανδίας γίνονται μοναχοί και μοναχές του Χριστού!

Ένα παράδειγμα είναι αυτό. Ήταν μία ευλογημένη Ιρλανδή γυναίκα αριστοκρατικής γενιάς, πολύ όμορφη, την οποία βάπτισα. Ήρθε σε εμάς για να βαπτιστεί. Μας είπε πως ένας αγγελιοφόρος του Θεού την συμβούλεψε να γίνει νύφη του Χριστού και να πλησιάσει τον Θεό. Δόξα τω Θεώ, έξι μέρες αργότερα, ενθουσιώδης και υγιείς, ακολούθησε τη ζωή που ακολουθούν οι μοναχές του Θεού. Στους πατέρες τους δεν αρέσει αυτό φυσικά. Αυτές οι γυναίκες αντιμετωπίζουν διώξεις και άδικες κατηγορίες από τους γονείς τους και παρόλα αυτά ο αριθμός του αυξάνεται! Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσοι έχουν γίνει μοναχοί. Τον δρόμο του μοναχισμού ακολουθούν και οι χήρες. Από όλες αυτές, όσες είναι σκλάβες εργάζονται ποιο σκληρά από όλες. Ανέχονται κάθε είδους απειλές όμως ο Κύριος προσφέρει τη χάρη του στις γυναίκες που τον υπηρετούν. Ακόμη και όταν τους το απαγορεύουν, αυτές ακολουθούν το παράδειγμα του.

Στην εικόνα βλέπουμε μία τοιχογραφία όπου απεικονίζεται ο άγιος Πατρίκιος να συνομιλεί με τον άγιο Γερμανό της Auxerre (από την εκκλησία των Αγίων Στεφάνου και Γερμανού της  Auxerre στη Γαλλία).

Από την Απολογία του Αγίου Πατρικίου του Φωτιστού της Ιρλανδίας.

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow.        

Δεν υπάρχουν σχόλια: