Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Θαύματα της αγίας Edith του Wilton μετά την κοίμηση της.



Μία εβδομάδα αφότου κοιμήθηκε, η Edith εμφανίστηκε ένδοξη στην μητέρα της και της είπε πως ο Διάβολος προσπάθησε να την κατηγορήσει άδικα όμως εκείνη τον χτύπησε στο κεφάλι.

Έπειτα, εμφανίστηκε στον ύπνο διαφόρων ανθρώπων για να τους ενημερώσει πως το σώμα της παρέμενε άφθαρτο μέσα στον τάφο.  Όταν άνοιξαν τον τάφο μία παραδεισένια ευωδία πλημμύρισε τον χώρο. Έπειτα έφτιαξαν έναν ξεχωριστό τάφο για την αγία και ο τάφος της έγινε ένα σημαντικό προσκύνημα.    

Ο βασιλιάς Cnut ο Μέγας ήταν γνωστός για τον σεβασμό του προς την αγία Edith. Ο ιστορικός Goscelin έγραψε πως την ώρα που ο Cnut διέσχιζε την Βόρεια Θάλασσα πηγαίνοντας από την Αγγλία προς την Δανία, ο στόλος του υπέφερε από μία φοβερή καταιγίδα και φοβούμενος για τη ζωή του, προσευχήθηκε στην Edith. Η καταιγίδα σταμάτησε και όταν επέστρεψε στην Αγγλία, ο Cnut επισκέφτηκε το Wilton προκειμένου να ευχαριστήσει την αγία για την διάσωση του. Πρόσφερε δώρα στο μοναστήρι και μίλησε δημόσια για το θαύμα της αγίας και διέταξε να χτιστεί ένα ιερό από χρυσό για τα λείψανα της αγίας  Edith μέσα στο μοναστήρι.

Αγγλικό κείμενο
https://en.wikipedia.org/wiki/Edith_of_Wilton

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow 

Δεν υπάρχουν σχόλια: