Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Από τον βίο του αγίου Κωνσταντίνου του Ιρλανδού.

Από τον βίο του αγίου Κωνσταντίνου του Ιρλανδού.



Ο άγιος Κωνσταντίνος ήταν βασιλιάς της Σκωτίας και εγκατέλειψε τον θρόνο του για να γίνει μοναχός. Έτσι έγινε υποτακτικός του αγίου Mochutu.
Μία ημέρα (όταν ήταν ακόμη νέος και άπειρος μοναχός) βρισκόταν στα χωράφια του μοναστηριού και εργαζόταν. Οι μοναχοί πήγανε να φάνε την ώρα της τράπεζας και ξέχασαν να τον ειδοποιήσουν. Όταν το έμαθε αυτό θύμωσε και πέταξε χώμα με το φτυάρι του επάνω στην οροφή της τραπεζαρίας και έπειτα οι μοναχοί του έφεραν να φάει από τα δικά τους πιάτα.
Έπειτα ο Mochutu πήγε να τον βρει. Ο ιδρώτας έτρεχε στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου λόγο της σκληρής δουλειάς του. Ο Mochutu σκούπισε με την παλάμη του τον ιδρώτα που βρισκόταν κάτω από το φρύδι του Κωνσταντίνου και έπειτα έβαλε την παλάμη του κάτω από το δικό του φρύδι.  Με αυτή του την κίνηση, ο άγιος Mochutu ήθελε να του διδάξει το φιλότιμο και την αυταπάρνηση. Όταν το έκανε αυτό του είπε ο Κωνσταντίνος: "Ο καθένας θεραπεύεται με τον δικό του ιδρώτα." Ο Mochutu όμως του απάντησε: "Έκανες κακό στον εαυτό σου λέγοντας αυτά τα λόγια. Αν δεν το έλεγες αυτό, ακόμη και η δροσιά του τάφου σου θα μπορούσε να θεραπεύσει οποιονδήποτε ασθενή."

Από το Μαρτυρολόγιο του Oengus. 11 Μαρτίου. Σελίδα 95.

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: