Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Σχετικά με την αποχή από την οινοποσία στο μοναστήρι του Tallaght της Ιρλανδίας.

Σχετικά με την αποχή από την οινοποσία στο μοναστήρι του Tallaght της Ιρλανδίας.



Ούτε μία σταγόνα μπύρας δεν έπιναν οι μοναχοί στο Tallaght τον καιρό που ήταν ηγούμενος ο Maelruain. Όταν οι μοναχοί επισκέπτονταν κάποιον άλλο τόπο μέσα στην περιοχή Tir Cualann και πάλι δεν έπιναν καθόλου μπίρα όποιον και αν τύχαινε να συναντήσουν. Παρόλα αυτά, όταν έκαναν κάποιο μακρινό και κουραστικό ταξίδι μπορούσαν να πιουν. Ούτε ένα κομμάτι κρέας δεν είχε φαγωθεί στο Tallaght τον καιρό του Maelruain. Ότι κρέας υπήρχε στο μοναστήρι το έτρωγαν οι επισκέπτες.  

O Dublitir επισκέφτηκε τον Maelruain για να τον πείσει να ελαφρύνει τους ασκητικούς αγώνες των μοναχών του στις τρεις μεγάλες γιορτές της εκκλησίας παρότι αυτό δεν είχε γίνει ποτέ πριν. Ο Maelruain είπε: "Για όσο διάστημα ορίζω τους κανόνες και για όσο διάστημα τηρούνται οι εντολές μου σε αυτό το μέρος, το πιοτό που κάνει τον άνθρωπο να ξεχνάει τον Θεό δεν θα καταναλωθεί εδώ."

"Λοιπόν," είπε ο Dublitir, "οι μοναχοί μου θα πιουν αυτό το ποτό και θα βρίσκονται μαζί με τους δικούς σου στον Παράδεισο."
Ο Maelruain είπε: "Ο καθένας από τους μοναχούς μου που θα ακούσει και θα τηρήσει τους Κανόνες μου δεν θα χρειαστεί να απολογηθεί για κάτι την ημέρα της Κρίσης γιατί θα είναι καθαρός. Όμως οι δικοί σου μοναχοί ίσως να έχουν να απολογηθούν για κάτι εκείνη την ημέρα."  

Από το βιβλίο με τους Κανόνες του Μοναστηριού του Tallaght
https://www.ucd.ie/tlh/trans/gp.pria.29.001.t.text.html

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow


Δεν υπάρχουν σχόλια: