Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

«Μπλε Φάλαινα»:Το μυστηριώδες παιχνίδι αυτοκτονίας που οδηγεί εφήβους στον θάνατο

«Μπλε Φάλαινα»: Το μυστηριώδες παιχνίδι αυτοκτονίας που οδηγεί εφήβους στον θάνατο.

 Περιλαμβάνει μια σειρά δοκιμασιών η οποία κορυφώνεται την 51η ημέρα με την απόλυτα αυτοκαταστροφική πράξη.Η έξαρση στις απόπειρες αυτοκτονίας που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ των Ρώσων εφήβων μπορεί να έχει τις ρίζες της σε ένα επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι με το κωδικό όνομα «Μπλε Φάλαινα», το οποίο κυκλοφορεί στα τοπικά social media.
Αυτό αναφέρει τουλάχιστον σημερινό δημοσίευμα της Daily Mail, το οποίο επικαλείται ρωσικά μέσα.

Σύμφωνα με το άρθρο, η αστυνομία στη Ρωσία διερευνά καταγγελίες οι οποίες αναφέρουν πως στο πρόσφατο «κύμα αυτοκτονιών» εμπλέκονται επικίνδυνες ομάδες που δρουν μέσω των social media.

Δύο νεαρά κορίτσια,η 15χρονη Γιούλια Κονσταντίνοβα και η 16χρονη Βερόνικα Βαλκόβα, βρήκαν τραγικό θάνατο το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν «βούτηξαν» από την ταράτσα ενός ψηλού κτηρίου.


Η 16χρονη Βερόνικα Βαλκόβα

Λίγες ώρες αργότερα ένα ακόμη 15χρονο κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από το παράθυρο ενός διαμερίσματος ψηλού ορόφου, σε άλλη περιοχή της Ρωσίας.
Οι ρωσικές Αρχές πιστεύουν ότι και τα τρία κορίτσια επηρεάστηκαν από τους «εγκεφάλους» ενός σκοτεινού παιχνιδιού που ονομάζεται «Μπλε Φάλαινα».


Στο πλαίσιο αυτού του παιχνιδιού, που κυκλοφορεί μόνο σε στενούς κύκλους-ομάδες, οι έφηβοι καλούνται να φέρουν εις πέρας μια σειρά από δοκιμασίες για ένα διάστημα πενήντα ημερών. Την 51η μέρα, η τελευταία δοκιμασία του παιχνιδιού είναι η αυτοκτονία, αναφέρει η Daily Mail.


Η 15χρονη Γιούλια Κονσταντίνοβα

Ένα από τα στοιχεία που ακολουθεί τώρα η αστυνομία είναι τα μηνύματα που αφήνουν οι αυτόχειρες έφηβοι στις σελίδες τους στο Facebook, προτού πηδήξουν στον θάνατο, τα οποία φαίνονται να έχουν πολλές ομοιότητες. «Κάθε λογική έχει χαθεί», «Νιώθω σαν να είμαι φάντασμα» «Ήρθε το τέλος», είναι μερικές από τις φράσεις κλειδιά που εμφανίζονται κατ' επανάληψη σε αυτές τις τελευταίες αναρτήσεις.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, η ομάδα θανάτου προσεγγίζει τα θύματά της μέσω του δικτύου κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte και τους αναθέτει διάφορες αποστολές, σε μορφή διαγωνισμού.

Σύμφωνα με την καταγγελία μιας κοπέλας, που ευτυχώς ήταν αρκετά έξυπνη ώστε να μην υπακούσει στις εντολές των ανώνυμων «game masters», μερικές από αυτές ήταν να χαράξει λέξεις και σύμβολα στα χέρια της (μεταξύ των οποίων και μια φάλαινα) και να αναζητήσει ένα αρκετά ψηλό κτήριο ώστε να πηδήξει.


«Πόσες ακόμα βαρετές μέρες σκοπεύεις να περάσεις σε αυτή τη ζωή» ρωτούν τα θύματά τους οι εγκέφαλοι αυτής της αρρωστημένης ομάδας, πριν τα στρατολογήσουν σε αυτό που αποκαλούν «παιδιά της νεκρής γενιάς». protothema



Παρουσιάζω παρακάτω και ένα άρθρο σχετικό με το θέμα,το οποίο είναι βασικό σημείο συζήτησης στην Ρωσία και στην Μολδαβία, του ιερομονάχου Σαββατίου Μπαστοβόι

 Θέλω να κάνω μερικές παρατηρήσεις για την αυτοκτονία.Στην περίπτωσή μας η αυτοκτονία δεν είναι κοινωνική συνέπεια την οποία μπορείς να προλάβεις με υπουργικά συμβούλια ή συζητήσεις στην τηλεόραση.Έχουμε να κάνουμε με μία σειρά αυτοκτονιών τις οποίες ο Άλμπερτ Καμύ ονομάζει ''φιλοσοφικές'',αφού έλεγε ότι ''η αυτοκτονία είναι μία φιλοσοφική απάντηση στην ερώτηση,εαν αξίζει να ζήσεις την ζωή σου ή όχι''


 Η ερώτηση είναι η εξής:η ζωή που προσφέρουμε στα παιδιά μας είναι κάτι που
αξίζει να την ζήσεις;Τι προσφέρει σήμερα η κοινωνία στα παιδιά,τι προσφέρει το σχολείο και ο υπαρξιακός μας παραλογισμός;Ένας κόσμος χωρίς Θεό είναι ένας κόσμος όπου μπορείς να κάνεις οτιδήποτε και όπου η ζωή και ο θάνατος έχουν την ίδια αξία.Μέχρι και ο Απόστολος Παύλος είπε ότι:««αν ο Χριστός δεν αναστήθηκε, τότε είναι μάταιο το κήρυγμά μας,φάτε,πιείτε,αύριο θα πεθάνουμε»

Πριν από πολλά χρόνια διάβασα ένα εγχειρίδιο για την ιστορία της αυτοκτονίας του Georges Menois.Είναι μία εργασία η οποία παραθέτει στατιστικά στοιχεία αναφορικά με την αυτοκτονία σε διάφορες χρονικές περιόδους,αλλά και για την κοινωνική προέλευση των αυτόχειρων.Επίσης ο Georges Menois παραθέτει πολλές ειδικές περιπτώσεις.Είναι ενδιαφέρον πως πέρα από τις κοινωνικές περιπτώσεις,όπως φτώχεια ή οι βιασμοί ανηλίκων κοριτσιών,η αυτοκτονία είναι η επιλογή ανθρώπων που δεν ανήκουν σε ''επικίνδυνες''κατηγορίες.Βρίσκουμε αυτοκτονίες στρατιωτικών,γιατρών ακόμη και ιερέων.Ο συγγραφέας παρουσιάζει περιπτώσεις όταν πιστοί καθολικοί ξύπναγαν το πρωί,ξυρίζονταν,έβαζαν τα καλά τους ρούχα,πήγαιναν στην εκκλησία,κοινωνούσαν και έπειτα ερχόνταν στο σπίτι και αυτοκτονούσαν.

Αναφέρθηκα σε αυτήν την έρευνα και στον Καμύ,για να δείξω τον απλοϊκό τρόπο με τον οποίον προσπαθούν να σώσουν αυτούς τους νέους.
Αυτοί δεν περιμένουν από εσάς να τους σώσετε από την μπλε,πορτοκαλί ή την μαύρη φάλαινα.Μπορείτε να κλείσετε όλα τα σάιτς και να απαγορεύσετε το διαδύκτιο.
Αυτό που περιμένουν είναι μία πρόκληση.Όχι μία ροζ φάλαινα,με 50 φανάρια και 50 γριές τις οποίες πρέπει να περάσεις απέναντι για να είσαι καλός.Δώστε ένα νόημα στην ζωή τους.προσφέρετέ τους μία μάχη από την οποία να μπορούν να βγουν νικητές
 Η νιότη θέλει μία μάχη με τη ζωή και τον θάνατο από την οποία να βγει νικήτρια.Οι νέοι πηγαίνουν στον πόλεμο να πεθάνουν,οι νέοι πεθαίνουν για τον Χριστό.Οι μάρτυρες όλων των εποχών ήταν στην πλειοψηφία τους νέοι.Επειδή η νιότη είναι έτοιμη να παλαίψει.Εαν δεν τους δώσετε εσείς μία μάχη,έναν αγώνα,θα έλθουν άλλοι να το κάνουν


 Θα σας πω και δύο λόγια τον συμβολισμό της φάλαινας και του μπλε.Στην γλώσσα της Βίβλου η φάλαινα είναι ο δράκος που χτυπιέται να καταπιεί την ανθρωπότητα.Η φάλαινα είναι ο αιώνιος θάνατος,αυτή που καταπίνει τον Ιωνά.Στην φάλαινα αναφέρεται ο Χριστός όταν λέει:«ὥσπερ γὰρ ἐγένετο ᾿Ιωνᾶς ὁ προφήτης ἐν τῇ κοιλίᾳ τοῦ κήτους τρεῖς ἡμέρας καὶ τρεῖς νύκτας, οὕτως ἔσται καὶ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐν τῇ καρδίᾳ τῆς γῆς τρεῖς ἡμέρας καὶ τρεῖς νύκτας».

Το μπλε είναι το χρώμα της απελπισίας όπως το βλέπουμε στους Γερμανούς ρομαντικούς και στην βυζαντινή αγιογραφία.Το μελανωπό κήτος καταπίνοντας τους αμαρτωλούς κατά την Ημέρα της Κρίσεως,έχει καθιερωθεί στην αγιογραφία

Οι συντελεστές του παιχνιδιού«Μπλε φάλαινα»,χρησιμοποιούν τον βιβλικό συμβολισμό του κακού και του θανάτου ενώ η όλη οργάνωση και οι δοκιμασίες βασίζεται στην αντίληψη πως η αυτοκτονία είναι μία έκφραση θάρρους,αξιοπρέπειας και νίκης.

Προσφέρετε στα παιδιά σας ένα νόημα στην ζωή τους.Μη φοβάστε αυτή την λέξη,αφού τα πράγματα για τα οποία δεν αξίζει να πεθάνεις,είναι αυτά για τα οποία δεν αξίζει να ζήσεις.

Εμείς πιστεύουμε πως το μόνο πράγμα για το οποίο αξίζει να πεθάνεις είναι η αγάπη..Ο Χριστός πέθανε από αγάπη και μας είπε «μείζονα ταύτης ἀγάπην οὐδεὶς ἔχει, ἵνα τις τὴν ψυχὴν αὐτοῦ θῇ ὑπὲρ τῶν φίλων αὐτοῦ».

Τι μπορούμε να πούμε σε αυτούς τους νέους,αφού δεν τους δώσαμε ένα νόημα στη ζωή τους;Ίσως δεν μας τρομάζει ο θάνατος αλλά ο λόγος,η αιτία του θανάτου.
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε μαζί σας από αγάπη.

Απόδοση στα ελληνικά π.Γεώργιος Κ .proskynitis.blogspot

https://proskynitis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_545.html#more


Δεν υπάρχουν σχόλια: