Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ο άγιος Δαβίδ της Ουαλίας ανασταίνει τον γιο μίας γυναίκας.

Ο άγιος Δαβίδ της Ουαλίας ανασταίνει τον γιο μίας γυναίκας.



Καθώς ο άγιος Δαβίδ πορευόταν μαζί με τους συνοδούς του προς το Brevi της Ουαλίας για να πάρει μέρος στη σύνοδο* άκουσαν ξαφνικά θρήνους και κλάματα. Είπε ο άγιος προς τους συνοδούς του: «Θα πάω εκεί που ακούγονται αυτοί οι θρήνοι.» Όμως οι συνοδοί του, του είπαν: «Όμως πρέπει να βιαστούμε για να πάμε στη σύνοδο, η αργοπορία μας θα στεναχωρήσει αυτούς που μας περιμένουν.» Ο άνθρωπος του Θεού πήγε στο σημείο όπου ακούγονταν οι θρήνοι. Εκεί μία θλιμμένη μητέρα θρηνούσε πάνω από το σώμα ενός νέου.  

Ο άγιος, σήκωσε την μητέρα και προσπαθούσε να την παρηγορήσει, όμως αυτή, έχοντας ακούσει για τα θαύματα του, έπεσε γονατιστή μπροστά στα πόδια του και τον παρακάλεσε με δάκρυα να την βοηθήσει. Γεμάτος με συμπόνια για τον πόνο αυτής της γυναίκας, πλησίασε το σώμα του νεκρού αγοριού και πότισε το πρόσωπο του με δάκρυα. Μετά από λίγο, τα πόδια του αγοριού ζεστάθηκαν, η ψυχή επέστρεψε και το σώμα του κινήθηκε. Κράτησε το χέρι του παιδιού και το πήγε στην μητέρα του.  

Τα δάκρυα της θλίψης της μητέρας έγιναν δάκρυα χαράς και είπε: «Πίστευα πως δεν θα ξαναέβλεπα τον γιο μου. Άφησε τον από εδώ και πέρα να υπηρετεί εσένα και τον Θεό.» Ο άγιος άνδρας δέχτηκε να πάρει μαζί του το παιδί, του έδωσε ένα Ευαγγέλιο το οποίο κουβαλούσε πάντα στο στήθος του και έπειτα πήγαν μαζί στη σύνοδο.

*Η σύνοδος του Brevi: Η σύνοδος που έγινε στο Brevi της Ουαλίας και στην οποία ο άγιος Δαβίδ μαζί με άλλους αγίους της Ουαλίας καταδίκασαν την αίρεση του Πελαγιανισμού.  


Αγγλικό κείμενο
http://www.romanitas.ru/eng/THE%20FALL%20OF%20ORTHODOX%20ENGLAND%205X8.htm

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: