Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ο άγιος Γρηγόριος ο Διάλογος Πάπας της Ρώμης και ένα θαύμα με την Θεία Κοινωνία.

Ο άγιος Γρηγόριος ο Διάλογος Πάπας της Ρώμης και ένα θαύμα με την Θεία Κοινωνία.

 

Μία γυναίκα, πολύ γνωστή στη Ρώμη, έφερε πρόσφορα στην Αγία Τράπεζα. Ο άγιος Πάπας Γρηγόριος έκανε τη Λειτουργία μόνος του τότε. Όταν κοινωνούσε τον κόσμο, αυτή η γυναίκα πλησίασε προκειμένου να κοινωνήσει. Όμως όταν άκουσε τον άγιο Γρηγόριο να λέει: «Λάβετε το ζωοποιό σώμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού,» αυτή η γυναίκα άρχισε να γελάει. Τότε ο Πάπας Γρηγόριος, απομακρύνοντας το χέρι του, τη ρώτησε: «Για ποιο λόγο γελάς;»  

«Μου φαίνετε περίεργο πατέρα,» αποκρίθηκε εκείνη, «το ότι το ψωμί που ζύμωσα από αλεύρι με τα ίδια μου τα χέρια, εσύ το αποκαλείς Σώμα του Χριστού.»

Ο άγιος, βλέποντας την ολιγοπιστία της, προσευχήθηκε στον Θεό και αμέσως το ψωμί μεταμορφώθηκε σε αληθινή ανθρώπινη σάρκα. Και δεν ήταν μόνο η γυναίκα που έβλεπε αυτήν την ματωμένη σάρκα αλλά και όλοι όσοι ήταν παρόντες μέσα στην εκκλησία. Όλοι, βλέποντας αυτό το θαύμα, δόξασαν τον Χριστό, η πίστη τους έγινε ποιο δυνατή και δεν αμφέβαλαν καθόλου για το ότι το ψωμί ήταν στην πραγματικότητα το Σώμα του Χριστού και για το ότι το κρασί ήταν στην πραγματικότητα το Αίμα του Χριστού.    

Έπειτα, ο άγιος προσευχήθηκε ξανά, και η σάρκα μεταμορφώθηκε και πάλι σε ψωμί. Έπειτα αυτή η γυναίκα κοινώνησε με μεγάλο σεβασμό και σίγουρη πίστη για το ότι λάμβανε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.


Αγγλικό κείμενο
http://www.pravoslavie.ru/english/102145.htm

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: