Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Σχετικά με την ασκητικότητα της αγίας Brigid.

Σχετικά με την ασκητικότητα της αγίας Brigid.

 


Η αγία Brigid συνήθιζε να πηγαίνει σε μία λίμνη με κρύο νερό η οποία βρισκόταν κοντά στο μοναστήρι. Εκεί βυθιζόταν μέσα στο νερό ενώ προσευχόταν με δάκρυα όλη τη νύχτα. Εφάρμοσε αυτή την αυστηρή ασκητική πράξη μία παγωμένη νύχτα που χιόνιζε και μαζί της βρισκόταν και μία από τις μοναχές της. Όμως, επειδή αυτή η ασκητική πράξη υπέρβαινε την ανθρώπινη αντοχή, ο Θεός μέσα στην αγαθότητα του αποφάσισε να την σταματήσει με ένα θαύμα.  

Μία νύχτα μετά το περιστατικό που προαναφέρθηκε, η Brigid πήγε μαζί με την ίδια μοναχή για να επαναλάβει αυτή την άσκηση, όμως μόλις έφτασε σε αυτή τη λίμνη, είδε πως ήταν τελείως ξεραμένη και δεν υπήρχε τίποτα άλλο μέσα της πέρα από την άμμο στον πυθμένα. Ξαφνιασμένες με αυτό το γεγονός, οι παρθένες επέστρεψαν σπίτι. Όμως τις πρώτες πρωινές ώρες, την επόμενη ημέρα, τα νερά επανήλθαν στην προηγούμενη τους στάθμη στην λίμνη. Η αγία Brigid αποφάσισε την τρίτη νύχτα να επαναλάβει αυτή την άσκηση, όμως όταν πλησίασαν, τα νερά εξαφανίστηκαν και πάλι. Τα νερά επέστρεψαν και πάλι το επόμενο πρωί.

Με αυτόν τον τρόπο η αγία Brigid γλίτωσε από μία υπερβολική άσκηση και από έναν πιθανό θάνατο.

Όταν μαθεύτηκε αυτό το γεγονός όλοι θαύμασαν τα θαύματα που αποκάλυπτε ο Θεός σε αυτή την αγία ηγουμένη και οι φίλοι της Brigid την έπεισαν να ελαττώσει τους ασκητικούς της αγώνες οι οποίοι ήταν υπερβολικά αυστηροί.

Η αγία Brigid συμφώνησε με αυτό αφού την είχε προειδοποιήσει και ο Θεός μέσα από το θαύμα Του.

Αγγλικό κείμενο
https://archive.org/stream/lifeofstbrigidvi00ohanuoft/lifeofstbrigidvi00ohanuoft_djvu.txt

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: