Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Ο άγιος Guthlac του Crowland γίνεται ιερέας.

Ο άγιος Guthlac του Crowland γίνεται ιερέας.



Κάποτε ένας επίσκοπος ονόματι Hedda ο οποίος εκτιμούσε πολύ τον Guthlac αποφάσισε να τον επισκεφτεί και να τον χειροτονήσει ιερέα. Ένας από τους συνοδούς του Hedda, ένας έξυπνος νεαρός άνδρας, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού περηφανευόταν πως θα ανακάλυπτε αν ο Guthlac ήταν ένας αληθινός υπηρέτης του Θεού ή όχι, εάν έκανε θαύματα με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος ή με τη δύναμη του Σατανά. Αυτό θα το έκανε χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησε ανάμεσα σε άγιους άνδρες της Ιρλανδίας,  

Όταν ο Hedda έφτασε, άρχισαν να συζητάνε και σύντομα διαποτίστηκαν με την ζωογόνο δύναμη του Ευαγγελίου. Ο Guthlac ήταν τόσο εύγλωττος και σοφός και το πνευματικό φως του Χριστού έλαμπε μέσα του τόσο δυνατά που νόμισαν όλοι πως τους μιλούσε ένας άγγελος και όχι ένας άνθρωπος. Ο Hedda παρακάλεσε τον Guthlac να δεχτεί να γίνει ιερέας και ο Guthlac συμφώνησε λέγοντας πως ήταν το θέλημα του Θεού να Τον υπηρετήσει στην αγία τράπεζα.  

Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο Guthlac ξαφνικά απευθύνθηκε στον νεαρό που προαναφέρθηκε και του είπε: «Τι λες λοιπόν, αδερφέ, σχετικά με τον μοναχό για τον οποίο δεσμεύτηκες να ανακαλύψεις αν είναι καλός ή κακός;» Ο νεαρός άνδρας έπεσε στο πάτωμα μπροστά στον άγιο κλαίγοντας και ο Guthlac τον αγκάλιασε σαν ένδειξη συγχώρεσης. Και έτσι ο Guthlac έγινε ιερέας.    

Αγγλικό κείμενο
http://www.pravoslavie.ru/english/78881.htm

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: