Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Η φροντίδα του αγίου βασιλιά Άλφρεντ του Μεγάλου για την εκκλησία μετά την νίκη του ενάντια στους Βίκινγκς.

Η φροντίδα του αγίου βασιλιά Άλφρεντ του Μεγάλου για την εκκλησία μετά την νίκη του ενάντια στους Βίκινγκς.




Ακριβώς όπως είχε σώσει την Χριστιανική Αγγλία στρατιωτικά, ο Άλφρεντ τώρα άρχισε τον αγώνα για να σώσει την Αγγλική Χριστιανοσύνη μέσα από την ταπεινότητα και την μόρφωση. Έτσι ο Άλφρεντ έδειξε ο ίδιος το παράδειγμα στο βασίλειο του. Πήγαινε στην θεία λειτουργία καθημερινά. Συμμετείχε στην ανάγνωση των ψαλμών και των προσευχών την ημέρα και τη νύχτα. Άκουγε με προσοχή όταν διαβάζονταν οι Γραφές και άλλα βιβλία και αποστήθιζε αυτά που άκουγε. Αργότερα ξεκίνησε να μεταφράζει τους ψαλμούς (από τα Λατινικά στα Αγγλικά για να τους κατανοεί ο απλός λαός). Οι μεταφράσεις του σώζονται μέχρι και σήμερα.
Συνέχισε να δίνει ελεημοσύνη και να δείχνει ευσπλαχνία στους φτωχούς και έδειχνε τεράστια γενναιοδωρία και φιλοξενία στους ντόπιους ανθρώπους και στους ξένους επισκέπτες. Φρόντιζε τους επισκόπους και τους κληρικούς του, τους αριστοκράτες και τους υπηρέτες.
(Λόγο των πολυετών επιδρομών των Βίκινγκς η παιδεία και η εκκλησία είχαν υποβαθμιστεί στην Σαξονική Αγγλία. Ο Άλφρεντ, αφού νίκησε τους Βίκινγκς, ίδρυσε σχολεία και μοναστήρια στηρίζοντας την παιδεία και την εκκλησία).

Αγγλικό κείμενο εδώ 

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow 

Δεν υπάρχουν σχόλια: