Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Η αγία Brigid και η ακτίνα του ηλίου.

Image result for saint brigid


Μία βροχερή ημέρα, αφού έβγαλε τα πρόβατα για βοσκή, η αγία Brigid επέστρεψε στο κελί της και τα ρούχα της ήταν μουσκεμένα. Μετά από λίγο, ο ήλιος άρχισε να λάμπει και μία από τις ακτίνες του διαπέρασε τον τοίχο του κελιού και φάνηκε στην αγία Brigid σαν ένα σχοινί που χρησίμευε για να κρεμάνε τα ρούχα. Έτσι έβαλε τα ρούχα της πάνω στην ακτίνα του ηλίου για να στεγνώσουν και αυτά στάθηκαν επάνω στην ακτίνα. Εκείνο τον καιρό, ένας άγιος και ευλαβής άνθρωπος κήρυξε τον λόγο του Θεού και η αγία τόσο πολύ ενθουσιάστηκε από τις διδαχές του, που ξέχασε εντελώς όλες τις βιοτικές μέριμνες και τα μεσάνυχτα την βρήκαν σε αυτή την κατάσταση.
Παρότι είχε νυχτώσει οι ακτίνες του ήλιου παρέμεναν μέσα στο κελί, ενώ τα ρούχα της αγίας ηγουμένης κρέμονταν εκεί ώσπου κάποιος της επεσήμανε το ότι κρέμονταν από την ηλιακή ακτίνα. Αυτό το θαύμα αναφέρεται σε πολλές από τις βιογραφίες της αγίας Brigid.  Σε μερικές βιογραφίες, προστίθεται, πως κάποιοι άνθρωποι ταξιδεύοντας νύχτα μέσα στις πεδιάδες του  Liffey (Ιρλανδία), είδαν αυτές τις ακτίνες να φωτίζουν όλη την πεδιάδα ώσπου έφτασαν στο κελί της Brigid τα μεσάνυχτα.
Τότε όλοι δόξασαν τον Θεό και ενθουσιάστηκαν με τα θαύματα της αγίας Brigid.

Το ίδιο θαύμα αναφέρει και ο άγιος Παΐσιος σε μία διήγηση του για έναν ευλαβή ιερέα που ζούσε στην Ιορδανία. Σχετικά εδώ 

Αγγλικό κείμενο εδώ 

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow


Δεν υπάρχουν σχόλια: