Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Αγία Κουνέρα (St Cunera) η Πριγκίπισσα & Παρθενομάρτυς του Rhenen της Ολλανδίας, από το York της Αγγλίας (+340) – 12 Ιουνίου & 28 Οκτωβρίου



Αγία Κουνέρα (St Cunera) η Πριγκίπισσα

& Παρθενομάρτυς του Rhenen της Ολλανδίας,

από το York της Αγγλίας (+340)

12 Ιουνίου & 28 Οκτωβρίου

Η Αγία Κουνέρα (St Cunera) του Rhenen της Ολλανδίας η οποία μαρτύρησε το 340 είναι μία Ορθόδοξη Παρθενομάρτυς και πριγκίπισσα από το York της Αγγλίας.

Όταν η Βρεταννή Αγία Ουρσούλα της Κολωνίας και οι παρθένες της στην Κολωνία της Γερμανίας κατά τον 4ο αιώνα δέχθηκαν επίθεση από τους Ούννους, η Αγία Κουνέρα (St Cunera) σώθηκε από τον Ολλανδό βασιλιά Radboud, ο οποίος την πήρε στο κάστρο του στο Prattenburg στο Rhenen της Ολλανδίας.

Στο Rhenen της Ολλανδίας η Αγία Κουνέρα (St Cunera) έγινε πολύ αγαπητή από το λαό για την καλοσύνη και τη φροντίδα της για τους φτωχούς γύρω από το κάστρο.

Αυτό, όμως, προκάλεσε τη ζήλια της Aldegonde, της συζύγου του βασιλιά Radboud και μία ημέρα που ο βασιλιάς ήταν έξω για κυνήγι, η Aldegonde στραγγάλισε την Αγία Κουνέρα (St Cunera) με το όμορφο μαντίλι που φορούσε το οποίο είχε λάβει από τους γονείς της και την έθαψε κρυφά σε ένα σταύλο.

Ο Θεός αποκάλυψε το έγκλημα με θαύμα και ο βασιλιάς Radboud μεταστράφηκε στο Χριστιανισμό.

Ο Άγιος Βίλλιμπρορντ (St Willibrord) Επίσκοπος Ουτρέχτης της Ολλανδίας (658-739) μετά από περίπου τρεις αιώνες ανακήρυξε επίσημα την Αγία Κουνέρα (St Cunera) ως Αγία και στην πόλη Rhenen της Ολλανδίας έγινε ένα μεγάλο προσκύνημα.

Η Αγία Κουνέρα (St Cunera) είναι η προστάτρια της πόλης Rhenen της Ολλανδίας καθώς και των βοοειδών. Επίσης είναι θαυματουργή θεραπεύτρια των ασθενειών του λαιμού. Η εορτή της είναι στις 12 Ιουνίου.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: