Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Το όραμα του για την γη της Επαγγελίας. Από το ταξίδι του Αγίου Brendan



Το όραμα του για την γη της Επαγγελίας. Από το ταξίδι του Αγίου Brendan



Είναι ένας μοναχός που πέρασε μέσα από πολλές δυσκολίες, το όνομα του είναι Ευλογημένος Brendan. Γεννήθηκε στην περιοχή  Ciarraige Luachra (Ιρλανδία) από καλούς γονείς. Βρισκόταν στο Slieve Daidche κοντά στη θάλασσα και τότε είδε σε ένα όραμα ένα όμορφο νησί με αγγέλους να υπηρετούν επάνω του. Και ένας άγγελος του Θεού τον πλησίασε στον ύπνο του και είπε «Θα είμαι μαζί σου από αυτή τη στιγμή και σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου και εγώ θα σου διδάξω πώς να βρεις αυτό το νησί το οποίο είδες και σκέφτεσαι να το επισκεφτείς.» Όταν ο Brendan άκουσε αυτά τα λόγια από τον άγγελο έκλαψε από συγκίνηση και ευχαρίστησε το Θεό και πήγε στους χιλιάδες αδερφούς που ήταν μοναχοί του.


Τα νέα για την Κρυμμένη Γη. Από το Ταξίδι του Αγίου Brendan

Ήταν ένας νεαρός άνδρας που ονομαζόταν  Mernoke και ήταν μοναχός σε άλλο μοναστήρι και έπλευσε με ένα καράβι ψάχνοντας για κάποιον απομονωμένο τόπο όπου θα μπορεί να υπηρετεί το Θεό όπως επιθυμούσε. Και  έφτασε σε ένα νησί που είναι κοντά στο Πέτρινο Βουνό και του άρεσε πολύ και σταμάτησε εκεί για αρκετό καιρό, αυτός μαζί με τους μοναχούς του. Όμως αργότερα έπλευσε ξανά και κατευθύνθηκε ανατολικά για τρεις ημέρες. Και του φάνηκε ξαφνικά πως ένα σύννεφο τους περικύκλωσε, με τέτοιον τρόπο που βρέθηκαν μέσα στο σκοτάδι όλη την ημέρα, ώσπου με το θέλημα του αγαπημένου Κυρίου μας το σύννεφο χάθηκε και είδαν μπροστά τους ένα ηλιόλουστο όμορφο νησί. Υπήρχε τόση χαρά σε αυτό το νησί, που κάθε βότανο ήταν γεμάτο με άνθη και κάθε δέντρο ήταν γεμάτο με φρούτα και το έδαφος έλαμπε από τις πολύτιμες πέτρες που βρίσκονταν σε κάθε γωνιά και ο ίδιος ο παράδεισος δύσκολα θα μπορούσε να ήταν καλύτερος.        
Εκεί τους πλησίασε ένας πολύ φιλόξενος νεαρός άνδρας, που κάλεσε τον καθένα τους ξεχωριστά με το όνομα του και τους καλωσόρισε με ευχαρίστηση και τους είπε «Θα ήταν σωστό από μέρους σας να ευχαριστήσετε τον Ιησού Χριστό που σας φανέρωσε αυτόν τον κρυμμένο τόπο, γιατί αυτή είναι η χώρα που θα δώσει στους αγαπημένους του στο τέλος του κόσμου και αυτός είναι ο τόπος στον οποίο θα έρθει και Αυτός.
Και υπάρχει και ένα άλλο νησί δίπλα σε αυτό» είπε «αλλά δεν έχετε την άδεια να πάτε σε αυτό ή να το αντικρίσετε. Και φτάσατε εδώ αφού ταξιδέψατε μισό χρόνο» είπε «χωρίς κρέας ή κάποιο ρόφημα και χωρίς να κοιμηθείτε.» Δεν είχαν καταλάβει πως βρισκόντουσαν μισή ώρα εκεί πέρα γιατί ήταν πολύ χαρούμενοι. Και τους είπε πως αυτός ήταν ο πρώτος τόπος στον οποίο κατοίκησαν ο Αδάμ και η Εύα και ποτέ δεν έφτασε το σκοτάδι εκεί και το όνομα του ήταν ο επίγειος Παράδεισος. Έπειτα τους οδήγησε πίσω στο καράβι τους ξανά και όταν μπήκαν μέσα εξαφανίστηκε από μπροστά τους και δεν έμαθαν που πήγε.

Έπειτα έπλευσαν μέσα στη θάλασσα ξανά και όταν αποβιβάστηκαν, βρέθηκαν στον τόπο όπου βρισκόταν ο άγιος Brendan μαζί με τους μοναχούς του και ρώτησαν τους μοναχούς του Mernoke που είχαν ταξιδέψει. «Βρεθήκαμε» είπαν «μπροστά στις πύλες του παραδείσου, στη Γη της Επαγγελίας και είχαμε κάθε είδους χαρά εκεί και γιορτάζαμε και εκεί είναι πάντα ημέρα και δεν νυχτώνει ποτέ.» Και τα ρούχα τους είχαν ακόμη επάνω τους την ευωδία αυτού του τόπου και οι αδερφοί είπαν «Είμαστε απόλυτα βέβαιοι για το ότι βρεθήκατε σε αυτόν τον τόπο, επειδή βλέπουμε το χαρούμενο χαμόγελο σας.» Και όταν ο Brendan άκουσε όλα αυτά τα νέα έμεινε ακίνητος για λίγο και βυθίστηκε στις σκέψεις του. Και μετά από αυτό πήγε ανάμεσα στους αδερφούς και ξεχώρισε δώδεκα από αυτούς τους οποίους εμπιστευόταν περισσότερο από όλους τους άλλους και συζήτησε μαζί τους και ζήτησε μια συμβουλή από αυτούς. «Αγαπημένε πατέρα» είπαν αυτοί «έχουμε εγκαταλείψει το δικό μας θέλημα και τους φίλους μας και όλα τα αγαθά μας και ήρθαμε σαν παιδιά σε εσένα και ότι και αν σκέφτεσαι να κάνεις εμείς θα συμφωνήσουμε.»    


Αγγλικό κείμενο The voyage of Saint Brendan.

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: