Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Για μία πηγή που ανέβλυσε στην κορυφή ενός βουνού, με τις προσευχές του αγίου Βενέδικτου.

Για μία πηγή που ανέβλυσε στην κορυφή ενός βουνού, με τις προσευχές του αγίου Βενέδικτου.Ανάμεσα στα μοναστήρια που είχε χτίσει σε εκείνα τα μέρη, τρία από αυτά βρίσκονταν πάνω στα βράχια ενός βουνού, έτσι ήταν πολύ επίπονο για τους μοναχούς να κατεβαίνουν και να φέρνουν νερό, ιδιαίτερα γιατί η πλαγιά του βουνού ήταν τόσο απότομη που γινόταν επικίνδυνη. Έτσι οι μοναχοί αυτών των μοναστηριών πήγαν στον υπηρέτη του Θεού ,τον άγιο Βενέδικτο, και του εξήγησαν πόσο κουραστικό ήταν για αυτούς να κατεβαίνουν καθημερινά στη λίμνη για να πάρουν νερό. Πρόσθεσαν πως ήταν πολύ απαραίτητο για αυτούς να πάνε σε έναν άλλο τόπο.
Ο άνθρωπος του Θεού, αφού τους παρηγόρησε με γλυκά λόγια, τους είπε να γυρίσουν πίσω. Την επόμενη νύχτα, έχοντας μαζί του μόνο τον μικρό Πλακίδα, ανέβηκε πάνω στον βράχο αυτού του βουνού και έμεινε εκεί για αρκετή ώρα προσευχόμενος. Όταν τελείωσε, πήρε τρεις πέτρες και τις ακούμπησε στο ίδιο σημείο σαν σημάδι, και έτσι, χωρίς να καταλάβει κανείς τι είχε κάνει, επέστρεψε στο δικό του μοναστήρι. 
Την επόμενη ημέρα, όταν οι προαναφερθέντες μοναχοί πήγαν ξανά για να μιλήσουν στον Βενέδικτο για το θέμα που τους απασχολούσε, ο άγιος τους είπε: «Πηγαίνετε στον βράχο και στο σημείο που θα βρείτε τρεις πέτρες τοποθετημένες μαζί, σκάψτε έναν μικρό λάκκο, γιατί ο παντοδύναμος Θεός μπορεί να κάνει νερό να αναβλύσει στην κορυφή  αυτού του βουνού και έτσι να σας απαλλάξει από τον κόπο του να το μεταφέρετε από τόσο μακριά.»  Έφυγαν και πήγαν στον βράχο του βουνού σύμφωνα με τις οδηγίες του. Είδαν τον βράχο να είναι υγρός. Αφού έσκαψαν με ένα φτυάρι, νερό ανέβλυσε άφθονα. Τόσο άφθονα, που μέχρι σήμερα, το νερό αναβλύζει  και τρέχει από την κορυφή  μέχρι την βάση του βουνού.

Αγγλικό κείμενο εδώ
Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow


Δεν υπάρχουν σχόλια: